3

Într-o mișcare surpriză, mai ales pentru multe femei care i-au luat partea, Amina Sboui a anunțat ieri că a parasit gruparea Femen, pe care a acuzat-o ca ar fi "islamofoba" și finanțata cu bani "murdari".

După ce, cu cateva zile in urma, afirmase ca nu isi doreste sa vorbească cu jurnaliștii – fiind ingrijorata ca nu cumva cuvintele sale sa fie interpretate greșit – fata tunisianca a ales, intr-un final, Huffington Post Maghreb, pentru a anunta plecarea ei din mișcarea feministă.

Grupul a plasat-o in  centrul protestelor din ultimele luni și a apărat-o cu înverșunare pe Amina, atunci când ea a fost dusa în închisoare (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Amina susține acum că grupul are vederi islamofobe și că ea "nu a fost de acord cu protestatarele care strigau "Amina Akbar, Femen Akbar", în fața ambasadei tunisiene din Franța, sau atunci când acestea au ars steagul Tawheed (Salafist) in fata Moscheii din Paris.

"Trebuie să respectăm religia altora", a adăugat ea.

Liderul mișcării feministe cu sediul in Ucraina, Inna Shevchenko, a declarat că Amina nu doar ca a jignit Femen cu decizia ei, ci, totodata, le-a jignit si pe femeile care au protestat în numele acesteia. 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
18
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04063 sec - PID: 12879