7

Redactorul-șef al unui ziar controversat și pasionat de șamanism, dintr-o republica a Siberiei de sud, a fost condamnat in aceste zile la 1 an si jumatate de "limitare a libertății", pentru tăierea unei cruci ortodoxe, au declarat procurorii.

În septembrie anul trecut, Valery Chekonov a doborat o cruce din lemn, ridicata în satul Topuchaya, din Republica Altai, pentru comemorarea celor care au construit un drum care leagă Rusia de Mongolia.

În timpul procesului său, Chekonov a susținut că el a confundat crucea cu un stalp de sustinere si a taiat-o, fiind preocupat de siguranța traficului. Numai ca procurorii au considerat ca Chekonov a fost impins de un sentiment de ură religioasă și a "tăiat crucea, călcand-o în picioare și lovind-o cu un topor, de mai multe ori", potrivit unui comunicat al Procuraturii din Altai.

Judecătoria din Shebalinsky l-a condamnat pe Chekonov la 18 luni "limitare a libertății", și a declarat că acestuia nu ii vor fi permise părăsirea domiciliului pe timp de noapte, părăsirea propriul cartier sau participarea la evenimente publice, ori schimbarea locului de muncă sau a locului de reședință, fără a notifica autoritățile.

În ianuarie, Curtea orașul Gorno-Altaisk a condamnat nouă articole publicate în ziarul Amadu Altai, al lui Chekonov, ca fiind "extremiste", pentru că ar fi continut texte care exprimau ura religioasă față de budism, religia dominantă în Republica vecina rusa Tuva și Mongolia.

În octombrie anul trecut, Chekonov a fost condamnat la 160 de ore în folosul comunității, pentru predicarea supremației "credinței tradiționale Altai".
Aproximativ 13% din locuitorii Altai adera la cultele tradiționale locale, care practica ritualuri samaniste, conform revistei Sreda.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04066 sec - PID: 19732