3

Patriarhul Ilie al II-lea i-a cerut Iranului să nu aplice sancțiuni împotriva georgienilor care se re-convertesc la Creștinism.

Catolicosul-Patriarh al Întregii Georgii, Ilie al II-lea, a primit o delegație religioasa a Iranului. Întâlnirea a avut loc la Patriarhia Georgiei, la care a luat parte influentul reprezentant al clerului iranian, Ayatollahul Shahristani. 

Patriarhul a inmanat o solciitare Ayatollahului, pentru georgienii care trăiesc în Iran si care se re-convertesc la Creștinism. 
"După cum știți, strămoșii georgienilor pe care Shahul Abbas i-a stabilit în Persia, au fost creștini. Unii georgieni care trăiesc în Iran și viziteaza Georgia, revin la Creștinism. V-aș ruga să nu aplicati sanctiuni împotriva lor. Este posibil?", a spus Patriarhul. 

Ca raspuns la aceasta întrebare, Ayatollahul a declarat ca va lua in considerare cererea: "Aceasta depinde de stat, noi suntem religiosi, dar vom examina cererea", a adăugat Ayatollahul Shahristani. 

Potrivit expertului in probleme caucaziene, Mamuka Areshidze, vizita lui Shahristani este o demonstratie a angajamentului său față de inițiativele de pace din zona caucaziană și o manifestare a relației bune cu Patriarhul georgian. În același timp, el a mai declarat ca scopul vizitei clericilor iranieni este examinarea starii relațiilor dintre creștinii și musulmanii din Caucaz.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03204 sec - PID: 20445