16

   Ca urmare a mai multor sesizări din partea unor clerici şi laici, reprezentantii Mitropoliei Moldovei – Patriarhia Moscovei, aduc la cunostinta publicului faptul că, "în ultima vreme, prin mănăstirile (şi chiar parohiile) din România şi Republica Moldova, umblă un tânăr individ pe numele Găzdaru Marian, originar din Slobozia (jud. Ialomiţa, România), care se dă drept 'ieromonahul Gavriil'".

Conform Mitropoliei, acesta se fotografiaza alaturi de alti clerici si personalitati bisericeşti, pentru a castiga increderea oamenilor. "În acelaşi timp, sute de oameni se plâng că au fost rugaţi să-l găzduiască, după care l-au văzut beat şi ademenind fete tinere.

Un preot, care l-a spovedit o perioadă de timp, anunta ca personajul avea tendinţe schismatice şi chiar dereglări psihice.

"Cei care-l cunosc afirmă că acesta n-a fost niciodată călugărit şi hirotonit sau, cel mult, a fost „hirotonit” de pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa, din aşa-zisa “Biserică secretă”, dar nu de Preasfintitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor al Sloboziei, cum se prezenta el" – mai precizeaza reprezentantii oficiali ai Mitropoliei din Chisinau.

"Pe ambele maluri ale Prutului, deja bântuie câţiva astfel de „(arhi)episcopi” şi mai mulţi „preoţi”, pe care lumea-i ia de buni" – avertizeaza Mitropolia.  "Sub masca luptei cu ecumenismul, ei se rup de Biserică şi trec în diferite grupări pseudo-eclesiastice, unde acced foarte repede în trepte bisericeşti pe care nimeni nu le recunoaşte".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
16
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04501 sec - PID: 12692