3

Interventia armata in Siria ar putea declansa un razboi mondial (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un episcop sirian catolic caldeean a avertizat in aceste zile că o intervenție armată în Siria ar putea declanșa un "război mondial", în timp ce ziarul oficial al Vaticanului a cerut mai multa "prudență" din partea puterilor occidentale.

"Dacă va exista o intervenție armată, acest lucru ar însemna, cred, un război mondial. Acest risc a revenit", a declarat Mons. Antoine Audo de Alep, pentru Radio Vatican.

"Sperăm că apelul Papei, la un dialog real între părțile aflate în conflict, pentru găsirea unei soluții, poate fi un prim pas in incetarea luptei", a mai spus el.

Cotidianul Vaticanului, L'Osservatore Romano, a criticat, în același timp, puterile occidentale, într-un editorial.

"Bătaia tobelor despre o intervenție armată a puterilor occidentale devine din ce în ce mai insistenta și tot mai puțin lipsita de prudență", a spus el.

"Mai mulți reprezentanți ai acestor țări spun că sunt convinși că acuzația că armata siriană ar fi folosit arme chimice este deja fondata – o problema investigata de Națiunile Unite", a mai spus el.

Papa Francis a cerut, duminica, comunității internaționale, să ajute la găsirea unei soluții in rezolvarea războiului civil.

"Fac apel la comunitatea internațională, pentru a fi mai sensibila la această situație tragică și pentru a se angaja la maxim in ajutarea natiunii siriene dragi, prin gasirea unei soluții pentru războiul care raspandeste atata distrugere și moarte", a declarat el.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
79
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03764 sec - PID: 19732