2

Papa Francisc le -a cerut tinerilor sa - faca mai mult zgomot (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc a vorbit, ieri seara, unui grup de aproximativ 500 de tineri, cu care s-a intalnit in Dieceza de Piacenza-Bobbio, în Bazilica San Pietro. Tinerii sunt intr-un pelerinaj, care face parte din celebrarea diecezana a Anului Credinței.

Papa a început salutul său, prin a explica de ce a fost de acord cu întâlnirea:

"Am facut-o din motive egoiste, si știti de ce? De ce îmi place să fiu cu voi? De ce imi place sa fiu cu tinerii?" – a întrebat Papa. "Pentru că aveti in inima voastra o promisiune a speranței. Sunteți purtători de speranță. Voi, de fapt, trăiti în prezent, dar priviti la viitor. Voi sunteti protagoniștii viitorului, artizani ai viitorului".

Explicand, mai clar, ceea ce a vrut sa spuna, Papa Francisc a precizat: tinerii au "trei idealuri": frumusete, dumnezeire și adevăr. "Și, aceste trei dorinte pe care le au în inima lor, trebuie sa fie duse mai departe, în viitor", a spus acesta. "Construiti un viitor al frumusetii, al bunătatii și adevărului. Nu înțelegeti? Aceasta este provocarea. O puteti face: aveți puterea sa faceti acest lucru. Dacă nu, este doar din cauza lenii. Vreau sa va spun: aveti curaj! Mergeți înainte! Faceti zgomot!".

El a mai spus ca "a face zgomot" înseamnă a merge "împotriva acestei civilizații, care face atât de mult rău. Ati înțeles? Inseamna a merge împotriva curentului… înseamnă a face zgomot. Dati-i drumul, dar cu valori ca frumusețea, bunătatea și adevărul!".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
34
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02448 sec - PID: 13125