4

Membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Polonez au aprobat în unanimitate un proiect de rezoluție care exprimă solidaritatea cu comunitățile creștine din Siria și Egipt.

În document, parlamentarii fac apel la guvernul și serviciile diplomatice poloneze sa faca lobby la Forumul Uniunii Europene și în alte parti, pentru apărarea creștinilor.

Ministrul adjunct de externe Artur Nowar-Far a amintit în cadrul ședinței Comisiei că Ministrul de Externe Radoslaw Sikorski a discutat despre necesitatea urgentă de protejare a creștinilor, în discuțiile sale cu mulți politicieni străini, inclusiv, in cea mai recenta, cu secretarul de stat american John Kerry.

Artur Nowar-Far a salutat inițiativa parlamentară, spunând că importanța sa nu trebuie insa supraestimata.

"Acum este momentul pentru Parlamentul Polonez sa-si faca auzită vocea în această problemă gravă", a spus el.

Proiectul de rezoluție vorbește de solidaritate cu comunitățile creștine care sunt victime ale crimelor și persecuțiilor din întreaga lume, în special în Siria și Egipt, țări care sunt cuprinse de războaie și de tulburări sociale.

În document, parlamentarii polonezi apeleaza la comunitatea internațională, pentru ca aceasta să întreprindă acțiuni îndrăznețe în apărarea creștinilor, împotriva exterminarii lor.

"Lumea contemporană nu poate sta cu mâinile în sân, atunci când oamenii sunt uciși doar pentru că vor să rămână fideli convingerilor lor religioase", spune proiectul de rezoluție.

Creștinii constituie circa 9% din populatia siriana.

De cand ciocnirile au izbucnit în Siria, în primăvara anului 2011, elementele extremiste islamice din cadrul forțelor rebele au fost pe larg acuzate de atacuri asupra creștinilor. Se estimeaza că 15-25% din forțele rebele au legaturi cu grupurile de extremiști islamici. (foto: Catolicismul in Polonia)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04408 sec - PID: 19732