19

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe a declarat, într-un interviu pentru cotidianul german "Frankfurter Zeitung", ca ar fi fost de acord cu o intalnire intre Bisericile Ortodoxa si Catolica, precum și cu sosirea liderului Bisericii Romano-Catolice în Serbia, dar el a mai spus că vremea venirii acestuia nu este încă "coapta".

Ca loc ideal pentru o intalnire intre Biserica Catolica și cea Ortodoxa, Patriarhul a numit localitatea Nis, menționând că aniversarea a 1700 de ani de la Edictul din Milano este deja o oportunitate pentru numeroși reprezentanți ai Bisericilor și comunităților creștine, după secole, de a se întâlni într-un asemenea loc de mare importanță și de a intra în dialog.

Patriarhul Irineu, de asemenea, a mai spus că, în special pentru Biserica Catolică și cea Ortodoxă, "care sunt aproape una de alta, ar fi de mare importanță ca, după atâtea secole, sa apara si un dialog", sugerand desfășurarea unui sinod ecumenic.

Cand a fost intrebat despre posibilitatea venirii Papei în Serbia, Patriarhul Irineu a declarat că mai mult de 200.000 de sârbi au fost nevoiti să-si părăsească "casele și bisericile" lor din Croația și sa trăiasca acum în condiții proaste, în Serbia, spunând că printre ei "există foarte mulți dintre cei care nu ar fi bucurosi să-l vadă pe Papa venind".

Irineu a mai avertizat că, "în cazul în care unii dintre acei oameni nemulțumiți i-ar face vreun rău Papei, acest lucru ar arunca o umbră întunecată asupra Bisericii și poporului" sarb, asa incat timpul pentru vizita Papei este "inca necopt".

"Noi nu știm dacă siguranța lui poate fi asigurata indeajuns în țară. Pana la urma, chiar si in Roma a devenit posibila asasinarea unui Papa", a spus Patriarhul Irineu, în primul interviu pe care un Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a acordat mass-mediei germane.

Patriarhul Irineu a mai avertizat ca exista pesimiști în Serbia "care văd fiecare contact cu reprezentanți ai Bisericii Romano-Catolice, venind în detrimentul Ortodoxiei, ceea ce este absolut greșit și inacceptabil".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
69
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03985 sec - PID: 19356