2

Papa Francisc ar putea vizita Iordania, in martie-aprilie 2014 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Papa Francisc ar putea vizita Iordania, în martie sau aprilie 2014, conform agenției italiene de știri SIR, stirea fiind oarecum confirmată si de către Patriarhia Latina a Ierusalimului.

Agenția a anunțat că Episcopul de Amman "spera" intr-o vizita a Papei în Iordania. Maroun Laham, vicarul patriarhal latin, a confirmat informatia.

"Noi, episcopii, ne-am întâlnit în ultimele zile la Vatican. Nu este nimic oficial, dar Papa ar trebui să vină în martie sau aprilie, la a 50-a aniversare a reuniunii ecumenice dintre Patriarhul Athenagoras I și Papa Paul al VI-lea. Aici, toti musulmanii il plac, si a fost invitat de către cele mai importante autorități. Acest Papă este unic, fantastic. El va veni. Există o mare șansă. Și, dacă el va vrea sa meargă in tabara Zaatari, in mijlocul refugiatilor sirieni, il vom duce".

Tabara Zaatari este la granița de nord a Regatului Hașemit. Aceasta este a doua cea mai mare tabără de refugiați din lume.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a fost primit de Papa, la Vatican, pe 29 august (vezi ARHIVA). Regele Hașemit si-a exprimat îngrijorarea față de agravarea crizei din Siria, inclusiv fata de un nou aflux de refugiați în țară. Un milion dintre ei locuiesc deja pe teritoriul iordanian.

Patriarhul latin al Ierusalimului, Arhiepiscopul Fouad Twal, l-a invitat pe Papa să viziteze tara. Papa a vizitat deja Țara Sfântă în 1973.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
30
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02537 sec - PID: 12880