4

În Tbilisi, a avut loc un protest de amploare, impotriva… cardurilor de identitate, in apropierea Casei de Justiție. Protestul a fost organizat de către "Consiliul Ortodox", al carui lideri sustin ca noile carti de identitate, sub forma de card, "conțin numărul fiarei și semnul lui Antihrist".

Ministerul Justiției, Tea Tsulukiani, s-a adresat oficial Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Georgiene, cerandu-i sa "analizeze prezenta semnului fiarei pe noile carti de identitate".
După o discuție lungă si grea, Sinodul a concluzionat că noile acte de identitate "nu conțin semnul lui Antihrist sau numărul fiarei", dar a recomandat autorităților "sa le permita cetățenilor ale căror sentimente religioase nu admit astfel de carduri sa se foloseasca de vechile acte ne-electronice".

Propunerea Sinodului a facut, insa, sa apara o nouă problemă, ducand la noi proteste. Pentru a fi valabile atat cardurile de identitate vechi cat si cele noi, ar trebui să fie adoptat un act parlamentar special, iar acum această sarcină este una destul de dificila: disputele pe marginea cărților de identitate pot duce la un conflict în cadrul coaliției de guvernământ (republicani și liber-democrați) atunci cand vine vorba de "isteria religioasă".

Numai ca problema trebuie pana la urma rezolvată, intrucat se pare că participanții la protestele din apropierea Casei Justiție sunt gata sa faca totul pentru ca autoritățile sa tina cont de dorinta lor. Mulți dintre ei au afisat bannere cu: "Mai bine moarte, decat carte de identitate", "Sa aparam Ortodoxia", "Nu stricati Georgia!" etc. Potrivit acestora, cărțile de identitate sunt un prim pas spre "întronizarea lui Antihrist în lume, sub masca unității internaționale".

După aprilie 2012, când Vestnik Kavkaza scria despre acest fenomen pentru prima dată, 70.000 de semnături împotriva cartilor electronice de identitate s-au strans in Tbilisi. Astăzi, procesul de colectare a semnăturilor continuă si în alte regiuni. Probabil, numărul semnăturilor va ajunge, în curând, la 250.000, iar inițiatorii procesului vor avea dreptul sa solicite un referendum national.

Curând, protestele din apropierea Casei Justiție vor fi permanente: activiștii Consiliului Ortodox vor construi o tabără acolo și vor începe protestele zilnice, intr-un moment in care Ministerul Justiției a ajuns sa se vada nevoit sa publice un film in care sa-i informeze pe oameni despre noile acte de identitate. "Cardurile electronice conțin doar numele, prenumele, adresa, iar o combinație de trei cifre 6 pe un singur rând este absolut imposibila", sustine materialul video. Nu vor exista cărți de identitate cu 666, intrucat după 665 va veni 667.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.07236 sec - PID: 19356