5

Zilele trecute a avut loc ceremonia de deschidere a Galeriei Manuscriselor Carl și Emma Soghoyan, în Muzeul Casei Memoriale Alex și Marie Manoogian din Etchmiadzin. Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul Tuturor Armenilor, a prezidat ceremonia de lansare a galeriei.

Emma Soghoyan a donat 22 de manuscrise și prima Biblie Armeana tiparita, Tronului din Etchmiadzin, în memoria răposatului ei soț, Carl Soghoyan.

Pr. Asoghik Karapetyan, director de muzee și al arhivelor din Etchmiadzin, a tinut un cuvant de deschidere. A urmat un cuvant al Emmei Soghoyan, care a împărtășit emoțiile pozitive. La încheierea ceremoniei, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a spus: "Suntem extrem de recunoscători că Domnul ne trimite astfel de copii, care cu dragoste au fost ordonate, cu meticulozitate, pentru a fi împărtășite patrimoniului național". Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a subliniat ca visul donatorilor a devenit realitate, iar manuscrisele, colectate in zeci de ani, sunt acum prezentate în mod corespunzător atât armenilor cat si celor din străinatate.

Afișate în galeria nou deschisa, alături de manuscrise ale Sfintelor Scripturi, se mai afla documente excepționale de arhiva, inclusiv documente secrete ale Patriarhului Constantinopolului, Arhiepiscopul Zaven Yeghiayan, referitoare la genocidul armean, precum și scrisoarea sa către Catolicosul Gevorg V, care a declarat ziua de 24 aprilie, zi de comemorare a genocidului armean.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04237 sec - PID: 13129