5

La poalele Muntelui Măslinilor, lucratorii artizani din Trentin: Adriano și Matteo Plaga, tată și fiu, și o mână de tinichigii, au restaurat acoperișul Bazilicii din Ghetsimani.

"Suntem tinichigii. Există o mulțime de oameni care ne spun montatori… dar noi suntem tinichigii, artizani in prelucrarea metalelor!".

Artizanii care au restaurat acoperișul Bazilicii Ghetsimani sunt foarte mândri, acum, de munca lor. Acoperisul din plumb este vechi de aproape 90 de ani, și chiar dacă parea sa fi fost aproape perfect, a fost nevoie de ceva de lucru, pentru a nu lasa infiltratiile de apa sa strice mozaicurile splendide din interiorul Bisericii Tuturor Natiunilor. 

"Cazusem de pe un acoperiș, în timp ce lucram", a declarat Adriano Plaga. "Am căzut între 8 si 15 metri. Singurul lucru care mi s-a întâmplat a fost un braț rupt și gura zdrobita. Am spus: trebuie să mă duc și sa-I mulțumesc Domnului, că mai sunt încă aici!". Asa incat, Adriano a ajuns sa faca un pelerinaj în Țara Sfântă, cu brațul său încă îmbrăcat în gips. Aici, l-a cunoscut pe Pr. Michele Piccirillo.

doi tinichigii restaureaza acoperisul Bisericii din Ghetzimani 2

Lucrul cu plumbul nu este simplu, este o artă care oferă satisfacția crearii a ceva, văzându-l cum ia ființă și creste, dar care, de asemenea, te face sa transpiri. Este foarte obositor, dar tu nu simti, conform lui Adriano "dacă te gândești numai unde te afli. Este o onoare să fiu aici și să pot să ma pierd în câteva gânduri, in câteva rugăciuni…".

Lucrarea la acoperis este parte din restaurarea generală a mozaicurilor bazilicii, care a început cu doar un an în urmă (vezi ARHIVA).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03231 sec - PID: 13201