2

Conducătorii și reprezentanții a zece Biserici ucrainene sprijina integrarea europeană a Ucrainei și îndeamna Rusia să respecte această alegere, potrivit textului declarației Bisericilor ucrainene și organizațiilor religioase, cu privire la dezbaterea legata de valorile europene în Ucraina.

Ucraina are legături puternice cu Europa, iar tradițiile ei spirituale, culturale, educaționale și juridice s-au bazat pe valori europene. 

Alegerea europeană a Ucrainei nu o pune pe pozitie de lupta cu vecinul sau din nord, Rusia, aceasta din urmă avand si ea, de asemenea, legături puternice cu Europa, se spune în declarație.

"Sperăm că poporul rus și statul vor recunoaște dreptul Ucrainei de a alege propriul sau drum în viitor", noteaza declarația.

Declarația a fost semnată de către Patriarhul Filaret (Biserica Ortodoxă Ucraineană), Patriarhul Volodymyr (Biserica ortodoxa afiliata Moscovei), șeful ucrainean al Bisericii Greco-Catolice, Arhiepiscopul Sviatoslav, precum și de lideri ai altor confesiuni și organizații religioase din Ucraina.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
55
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.05249 sec - PID: 13129