3

Criza si saracia din Grecia a afectat si nunțile, botezurile și înmormântările (vezi ARHIVA). 

Astfel, nuntile devin si ele tot mai sobre, în timp ce, pentru prima dată, căsătoria civilă (care, prin definiție, este cu mult mai ieftina) depaseste numeric căsătoria religioasa, incepand din 2012. Ca răspuns la această tendință catre căsătoria civilă, Mitropolitul Ignatie de Dimitrias, al Greciei, a declarat recent că în bisericile din eparhia sa, slujbele de nunta vor fi gratuite, pentru cei care se confruntă cu probleme economice.

De fapt, spiritul de economie impinge multe cupluri sa "impuste doi iepuri, dintr-un foc", prin celebrarea nuntii odata cu botezul primului copil. În 2012, s-a înregistrat o scădere cu aproape 10% a căsătoriilor, comparativ cu 2011. Astfel, în 2011, au fost celebrate 55.099 căsătorii în Grecia, numărul scăzand la 49.710 în 2012.

Dar ceea ce  este poate mai important, anul trecut, pentru prima dată, numărul căsătoriilor civile l-a depășit pe cel al căsătorii religioase, cu 25.730 comparativ cu 23.980 în toată Grecia. Această evoluție are motive economice evidente. Din anul 1980 (când căsătoria civilă a fost instituită – egala cu căsătoria religioasă, care este recunoscuta de către stat) si pana in anul 2000, puține cupluri recurgeau la căsătoria civilă. În 2001, de exemplu, căsătoriile civile s-au ridicat la doar 10.404, fata de cele 48.087 căsătorii religioase. 

Un alt idicator al tendintei sobrietatii casatoriei este si acela ca, în municipiul Atena, nu există practic invitati la căsătoria civilă, cu excepția martorilor (nasilor) și a familiilor. Nu se servesc gustari si nu se fac alte cheltuieli. Doar 10-20% dintre aceste căsătorii au loc cu invitati.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, in marea lor majoritate, cei casatoriti sunt de origine greacă și, prin urmare, probabilitatea căsătoriilor care implică alte religii (justificând astfel abordarea căsătoriei civile) este si ea minima.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
93
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03627 sec - PID: 20544