3

Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor (CePCoR), din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, organizează în perioada 7 – 8 octombrie 2013, Simpozionul Textile de patrimoniu între conservare, restaurare şi valorificare expoziţională.

Evenimentul ce se va desfăşura în Sala de Conferinţe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, se adresează conservatorilor, restauratorilor, muzeografilor şi tuturor specialiştilor cu preocupări în cercetarea, prezervarea şi valorificarea expoziţională în condiţii optime a patrimoniului.

Prin acest simpozion CePCoR işi propune sa reia tradiţia organizării cursurilor şi sesiunilor tematice, având în vedere, interesul tot mai crescut pentru metodele actuale de intervenţie din domeniul restaurării textilelor de patrimoniu şi mai ales, dorinţa specialiştilor de a avea schimburi de experienţă la nivel naţional şi internaţional.

În cadrul simpozionului, participanţii vor avea ocazia să asiste la prelegerile a patru lectori invitaţi, personalităţi de marcă, recunoscute la nivel naţional şi internaţional:

• Dr. Florica Zaharia – restaurator textile, şef departament Laborator textile, din Muzeul Metropolitan de Arta, New York

• Corinna Kienzler - expert restaurator textile, Fundaţia Abegg Riggisberg, Elveţia

• Dr. Ileana Creţu - expert restaurator textile, Muzeul Naţional de Arta al României, Bucureşti

• Mihai Lupu – expert investigaţii chimice si fizice, Muzeul National de Artă al României, Bucureşti

De asemenea, vor fi prezenţi 25 de participanţi din întreaga ţară (conservatori, restauratori textile, investigatori, arhitecţi), care la rândul lor, vor prezenta aspecte din activitatea profesionala pe care o desfăşoară, angajându-se într-un dialogul constructiv în beneficiul protejării patrimoniului.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Muzeului Astra Sibiu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
52
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03521 sec - PID: 17676