4

Incendiu de proportii la Catedrala Sfantul Nicolae din New York (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

La scurt timp după miezul nopții, in urma cu trei zile, un incendiu puternic a izbucnit la Catedrala Sfântul Nicolae de pe East 97th Street, din New York, in Statele Unite ale Americii.

La catedrala istorică slujeste IPS Arhiepiscop Justinian de Naro-Fominsk, administratorul Parohiilor Patriarhale ale Moscovei in SUA.

Potrivit New York WABC Eyewitness News, doi pompieri au fost răniți in lupta cu focul, care a fost limitat la nivelul subsolului catedralei abia dupa doua ore de interventie. Douăzeci și cinci de unități și peste 100 de pompieri au fost chemați la fața locului.

Catedrala are o istorie lungă și venerabila. Piatra de temelie a fost binecuvântata în anul 1901, în timpul Episcopului Sfânt Tihon, mai târziu arhiepiscop, al Americii de Nord, și al pastoririi Sf. Alexandru Hotovitzky. Catedrala a fost sfințită în anul următor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03472 sec - PID: 17676