4

Catedrala Nașterea Maicii Domnului, dinamitata în 1936 din decizia autorităților sovietice, va fi reconstruita în Krasnoyarsk. In ultimele zile, pe locul clădirii, a fost deja inaltata o cruce și a fost pusa piatra de temelie. 

Clădirea distrusă fusese proiectata dupa planurile arhitectului Constantin Ton, și a fost construita din donații ale oamenilor de afaceri și industriașilor din domeniul aurifer. Aceasta a fost cea mai mare catedrala din Siberia și Krasnoyarsk, înainte de revoluție. 

Dinamitata in 12 iulie 1936, la decizia comitetului executiv local, clădirea a fost înlocuita cu "Casa Sovietelor", care găzduiește în prezent guvernul regional. Noua catedrala va fi construita, prin urmare, in apropierea malurilor râului Enisei, nu departe de prima asezare a cazacilor rusi și de Catedrala Învierii, dinamitata si ea, de asemenea, de către puterea sovietica.

Locul in care va fi reconstruita Catedrala Nașterea Maicii Domnului, a fost propus de Patriarhul Kirill, în timpul vizitei sale în regiunea Krasnoyarsk, in toamna anului trecut. 

Timpul de efectuare a construcției și amanuntele din domeniul finantarii nu au fost inca dezvaluite. Reconstructia va urma planurile originale ale arhitectului Ton, care a realizat, de asemenea, si planurile renumitei Catedrale Hristos Mântuitorul din Moscova.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0263 sec - PID: 19732