2

Guvernul Cipriot a decis să modifice Codul Penal, în scopul protejarii cetatenilor tarii in fata discriminarii, inclusiv psihologice, sau a altor forme de violenta, din cauza orientării lor sexuale.

Conform publicatiei Fileleutheros, decizia de amendare a Codului Penal consta in adăugarea unui nou articol care încearcă să incrimineze incitarea la violență sau ură împotriva persoanelor sau grupurilor pe baza orientarii sai identitatii sexuale.

Cadrul legal existent incrimineaza deja actele de instigare publică la violență sau ură împotriva oamenilor, din motive cum ar fi rasa, culoarea, religia, originea națională sau etnică etc. Adăugarea noilor infracțiuni propuse, în completarea cadrului penal, urmeaza sa acopere toate motivele de discriminare, conform declaratiei Comisarului cu Administrarea și Autoritatea împotriva Rasismului și Discriminării.

Concret, noul articol prevede următoarele:

"O persoană care, în mod public și într-un mod amenințător, încurajează în mod intenționat sau incită, fie verbal sau cu texte scrise sau ilustrații sau oricare alt mod, la violență sau la ură împotriva unei persoane sau a unui grup definit pe baza orientarii lui sexuale sau identitatii sexuale, se face vinovata de infracțiune și, în functie de caz, va fi condamnata cu închisoarea, la cel mult trei ani sau o amendă care sa nu depășeasca 5.000 €, sau atat cu amenda cat si cu inchisoare".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
61
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03031 sec - PID: 17676