7

Restauratorii Departamentului de Conservare – Restaurare, Serviciul Bunuri Culturale Mobile, din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, vor participa în perioada 11-15 octombrie 2013 la Salonul Naţional de Restaurare, organizat de Muzeul Olteniei din Craiova.

Concomitent, se va desfăşura cea de-a treia conferinţă internaţională "Materie şi materiale în/pentru restaurarea şi conservarea patrimoniului" MATCONS 2013, la care sunt invitaţi din ţară şi din străinătate, specialişti în domeniul conservării şi restaurării patrimonului  cultural.

În programul manifestării, alături de conferinţa internaţională şi de Salonul Naţional de Restaurare, mai sunt incluse un salon de postere, o excursie documentară, precum şi festivitatea de decernare a premiilor Galei Restaurării Româneşti.

Cei şase experţi şi investigatori chimişti din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA vor expune un poster cu investigaţii chimice  şi 14 obiecte restaurate în anul 2012-2013: obiecte de ceramică, textile, piele-blană, lemn policrom, icoane pe sticlă şi lemn.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Muzeului Astra Sibiu.
 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
98
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03794 sec - PID: 13201