3

În timpul recepției solemne, în cinstea celei de-a 1700-a aniversari a Edictului din Milano, din Nis, Patriarhul Moscovei a oferit Patriarhului sârb Irineu, o copie digitală a unor documente de arhiva ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe, din perioada 1920-1940.

În 2012, Patriarhul sârb Irineu a trimis autorităților ruse o solicitare de restituire a acestor documente, luate în 1945 în URSS și aflate acum în Arhivele Federației Ruse.

Având în vedere normele legislației ruse și cu ajutorul Departamentului de Relații Bisericești al Patriarhiei Moscovei, precum și prin eforturile depuse de directorul Agenției Federale a Arhivelor, A. Artizov, a fost luată decizia de a trimite Bisericii Sârbe o copie electronică a arhivelor Sinodului.

Patriarhul sârb Irineu și-a exprimat recunoștința pentru copia arhivelor, care este un material valoros pentru istoria Bisericii Ortodoxe Sârbe dintre cele două Războaie Mondiale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04375 sec - PID: 13201