3

Mediul digital influențează modul de interpretare a credinței în Iisus Hristos, explica P. Spadaro.

P. Antonio Spadaro, directorul "La Civilta Cattolica" (foto: discutie cu Papa), a prezentat noua sa carte, intitulata "Cyberthéologie", pentu publicatia catolica saptamanala Ancora a Diocezei italienesti de San Benedetto del Tronto.

P. Spadaro pledeaza pentru "spiritualitatea tehnologiei: putand vedea tehnologia ca pe "un lucru dezumanizant" sau ca pe "o expresie a libertatii omenesti, a idealurilor cele mai profunde, a capacitatii sale de actiune și, prin urmare, a facultatilor sale cele mai inalte, precum apropierea de Dumnezeu".

"Provocarea de astăzi este aceea de a remarca modul in care domeniul tehnologiei reflecta neoile majore ale omului si pe cele ale spiritualității umane", spune el.

Conceptul de "cybertheologie", mai spune el, este "un concept în mișcare și nu o dogmă, născut dintr-o intrebare simpla: astăzi, rețeaua are un impact asupra modului în care credem. Întrebarea este "dacă" și "in ce mod" mediul digital poate avea un impact asupra teologiei".

P. Spadaro noteaza un "imens interes fata de acest subiect", în lumea eclezială, nu doar in Italia, ci și în alte părți ale lumii, inclusiv crearea unei "catedre de cybertheologie", la Universitatea Gregoriană din Roma.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
11
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02677 sec - PID: 12879