5

O masă rotundă pe tema artei religioase moderne a avut loc la Școala de Arte Frumoase "Beato Anjeliko" din Milan, în cadrul unei conferinte organizate de fundatia "Rusia Crestina". 

Vorbind despre arhitectura bisericilor contemporane din Rusia, Serge Tchapnine a subliniat problemele existente astazi: ruperea tradiției, de arhitectura; imitația oarbă a secolelor trecute, numarul redus al ideilor creative, lipsa unor adevărati arhitecți profesioniști in comunitățile religioase și a expertizei de specialitate în Biserica.

Toate acestea împiedică apariția unui stil de arhitectură religioasă modernă. "Suntem abia la inceput, in găsirea stilului noilor biserici ortodoxe din Rusia" a declarat acesta.

Irina Yazykova, Doctor în Istoria Artei și expert în teologia icoanei, a discutat despre tendințele actuale în iconografie: iconografia în Rusia crește atât de impetuos, haotic și există mai multe întrebări decât răspunsuri. Putem spera sa ajungem la nivelul iconarilor din trecut? Iconografia isi poate găsi locul său în cultura contemporană, sau ne referim, mai degraba, la o subcultură? În ce măsură putem combina tradiția cu libertatea de creație? 

Criticul de artă Rodolfo Balzarotti din Milano a încercat o interpretare a culturii prin prizma Pr. Pavel Florensky și a filosofului francez Jacques Maritein, pe de o parte, si comparand capelele create de Matisse și Rotko pe de alta parte.

Conferința va continua la Moscova, in perioada 8-10 noiembrie. Pana atunci, informatia va ramane pe pagina noastra Home, in rubrica centrala "Semnal Evenimente"…

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
69
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04422 sec - PID: 17676