6

Satul lui Petru, deschis pentru a primi sute de mii de pelerini care vin din toată lumea pentru a retrăi evenimentele care au avut loc aici, a avut bucuria in aceasta sâmbătă sa primeasca mai multi pelerini locali, creștini din Ierusalim și Nazaret. 

Mai nou, Custodia Țării Sfinte a decis să adauge locul pe lista pelerinajelor sale religioase franciscane, asa incat a hotarat sa oficieze o slujba pentru pelerini in satul Capernaum, în cea de-a doua sâmbătă a fiecarei luni octombrie, anual.

În prezența custodelui Țării Sfinte și a mai multor franciscani care au venit din Ierusalim și Galileea, mulțimea s-a adunat pentru Euharistia în aer liber, în zona deschisă, recent amenajata între mănăstire și biserica ce are vedere spre casa Sfantului Apostol Petru.

Toată lumea s-a deplasat, ulterior, în procesiune pe malul lacului (Marea Galileii), printre toate ramasitele satului, cu un ghid arheolog.

Prin Liturghie si predica, custodia a căutat să sublinieze trei aspecte ale vieții lui Iisus în Capernaum: Iisus, predicand și invatand Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu; Iisus, alegandu-i pe primii apostoli; Iisus vindecand toate bolile și iertand păcatele. 

La sfârșitul celebrării, au fost binecuvântate coșuri mari de fructe, care au fost apoi impartite participantilor – o idee conceputa ca act de laudă adusa Domnului, pentru acest anotimp al anului.

Ziua s-a încheiat cu o cină mare comună pe malul lacului, pregătita de către comunitatea din Capernaum.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03953 sec - PID: 20445