4

Fraternitatea St. Pius al X-lea din Albano, Italia, a oficiat, in cele din urma (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), funeraliile fostului SS-ist Priebke, ieri.
Acesta a decedat vinerea trecuta, la vârsta de 100 de ani, în Roma.

Ceremonia privată a avut loc la ora 17:30. Ea a stârnit multe proteste din partea locuitorilor din Albano, în primul rând a primarului său, Nicolas Marini, care emisese un ordin de interzicere a trecerii pe teritoriul comunei a criminalului nazist de război, pe care, insa, prefectul Romei… l-a anulat.

Marc Antoine Pettinato, primar al orașului sicilian Fondachelli Fantina (provincia Messina), propusese ca Priebke sa fie înmormântat în cimitirul orașului. "Acesta este un act de umanitate creștina, o idee născută în timp ce citeam ziarele. Priebke a murit. El merită să fie îngropat, în ciuda tuturor acestor crime. Sunt surprins de atitudinea Bisericii în această chestiune", a spus el, într-un comunicat de presă.

Confruntandu-se cu acelasi impas, președintele comunității evreiești din Roma, Riccardo Pacifici, propusese si el, la începutul săptămânii: "dacă nu există nicio altă soluție, atunci ar trebui să fie incinerat, iar cenușa sa-i fie imprastiata, asa cum a fost cea a bunicilor noștri".

De asemenea, soluția a fost propusă si de directorul Centrului Simon Wiesenthal, Efraim Zuroff, "corpul lui Hitler a fost ars, iar acest lucru s-a dovedit a fi cea mai bună soluție, pentru că a însemnat distrugerea a tot ceea ce nazismul a reprezentat", a spus el, pentru cotidianul italian La Stampa.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02628 sec - PID: 17676