4

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului le-a cerut călugărilor de pe Muntele Athos sa se distanteze de problemele ce tin de investiții financiare și să se dedice complet misiunii lor.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care s-a aflat in ultimele zile pe Muntele Athos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în scopul oficierii festivităților centenarului de integrare a Muntelui Athos în Grecia, "a fost foarte clar" în discursul său catre călugări.

Patriarhul părea să fie foarte conștient de ceea ce se întâmplă în societatea Muntelui Athos, asa incat a preferat sa discute despre condițiile nepotrivite de acolo, ca urmare a crizei generale a statului grec.

În timpul Sfintei Liturghii, care a fost oficiata ieri dimineata (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la Protato, catedrala din Careia (capitala Muntelui Athos), Patriarhul Ecumenic a mai menționat si problema impozitării mănăstirilor de pe Muntele Athos, un subiect care a provocat o ruptură în relațiile dintre Guvernul Elen și călugării Muntelui Athos.

Referitor la "conflictul" dintre Guvern si Muntele Athos, pe marginea privilegiului de scutire de impozite, care nu a fost numit, dar a fost descris în mod clar, Patriarhul a precizat că nu intenționează să accepte nicio discuție despre schimbarea status quo-ului Muntelui Athos.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
16
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03944 sec - PID: 12880