3

O biserica ortodoxă ruseasca, considerata printre cele mai importante din Alaska, se afla in prezent intr-un proces de restaurare care costa 400.000 de dolari.

Conform Peninsula Clarion, Biserica Adormirea Maicii Domnului, situata în orașul Kenai, este veche de 118 ani și este considerată ca fiind printre lacasurile de frunte și cele mai durabile ale Rusiei, în Alaska de astăzi.

Printre alte artefacte istorice, biserica conține o copie din secolul 17 a icoanei vechi de 400 de ani a "Maicii Domnului din Kazan", originalul acesteia dispărand în Rusia în 1904. Icoana este cea mai veche piesă de artă non-nativa din Alaska.

Un purtator de cuvant al Lacasuri Ortodoxe Sfinte Rusesti din Alaska - ROSSIA, organizația care s-a ocupat de strangere de fonduri (400.000$) pentru restaurare, a declarat că Adormirea Maicii Domnului a fost prima din multele biserici inscrise pe lista de restaurare a asociatiei.

Biserica este una dintre cele 49 de locații, desemnate in Alaska drept punct de reper istoric național, din care 35 sunt biserici ortodoxe ruse.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04701 sec - PID: 13125