4

Arheologii din orașul bulgar la Marea Neagra, Nessebar, au dezgropat o vinarie antica, despre care se crede că datează din secolul al V-lea înainte de Hristos.

Peste 30 de vase destinate depozitarii vinului au fost descoperite în timpul săpăturilor din peninsula de nord Nessebar, conform Aneliei Bojkova, director al sit-ului.

"Au existat două structuri, care s-au distrus în timp, dar pivnița subterană a rămas", a declarat Petya Kiashkina, director al Muzeului Antic Nessebar.

"Aceasta descoperire ne arata cele mai vechi urme ale civilizației de pe peninsula. Este vorba de perioada imediata după colonizarea greacă și crearea Mesambriei", adaugă Bozhkova, conform publicatiei Novinite.

Vasele vor fi restaurate și expuse la Muzeul Nessebar.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04938 sec - PID: 19732