2

Potrivit unui sondaj publicat in urma cu o zi, de săptămânalul german Der Spiegel, episcopii germani ai Bisericii Catolice ascund milioane de euro in active.

Ieri, Papa Francisc l-a primit pe Episcopul de Limburg, aprig contestat de mai multe săptămâni pentru felul lui extravagant de viață.

Săptămâna trecută, o mare parte din cele 27 de dieceze germane si-au făcut publice averile. Episcopii au fost obligați să-si publice bugetul lor (venituri și cheltuieli).

Inițiativa a venit dupa câteva săptămâni de controverse în jurul construirii unei case diecezane în Limburg (sud-vest), costul ei depasind in cativa ani 31 de milioane de euro. Protestele au venit în special din randul credincioșilor, care au emis o scrisoare deschisă prin care declarau ca asteapta demisia episcopului lor, Franz-Peter Tebartz-van Elst, in varsta de 53 de ani. Potrivit criticilor, acesta a incercat mult timp să ascundă costul lucrarii, care ar fi continuat să crească din cauza pretențiilor sale extravagante. Apartamentele sale private ar costa, de exemplu, 2.9 milioane €, iar o baie 15.000 €.

Papa Francisc, care vrea o Biserica saraca, l-a primit ieri dimineață pe Episcopul de Limburg. Joia trecută, el s-a întâlnit cu președintele Conferinței Episcopale Germane, Arhiepiscopul Robert Zollitsch . După întâlnire, Papa a spus că nu s-ar fi decis nimic înainte de raportul comisiei numite de Biserica Germană pentru investigarea cheltuielilor Diocezei.

Săptămânalul Der Spiegel a studiat cu atenție declarațiile de avere ale episcopilor, și a concluzionat că au ascuns milioane de dolari din avere, prin structuri opace. "Arhiepiscopii deosebit de bogati din Köln, München și Freising, si directorii financiari, de asemenea, ignora amploarea averilor", spune revista.

În Dieceza de Limburg, 300 de milioane de euro din veniturile fiscale religioase au fost transferate, in ultimii 65 de ani, unor structuri non-transparente, conform cu Der Spiegel, evitand includerea lor în conturile oficiale.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
91
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.06414 sec - PID: 13201