3

Rolul determinant al laicilor in evanghelizarea Asiei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Evanghelizarea Asiei "nu s-a realizat doar prin misionari, ci prin laici, in egala masura", acestia dorindu-si ca Evanghelia sa ajunga la ei, a spus Cardinalul Filoni, luand act de "conștientizarea principalilor actori ai evanghelizarii in Asia".

Pe scurt, nu doar Biserica este interesata de acest mare continent, "ci, mai presus de asta, intreaga Asie devine conștienta de sine. Noi suntem de partea lor și vom merge împreună".

Evanghelizarea în Asia a debutat, existand aici de peste 400 de ani, cu activitatea italiana misionara iezuita a părintelui Matteo Ricci. Și, împreună cu el, s-a aflat "prietenul" Xu Guangqi, un laic chinez convertit la Creștinism, un om de credință, politică și cultură, care a trăit cinstit și a murit sărac.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03732 sec - PID: 19356