4

Ei au perseverat pana la sfarsit. Despre noii martiri (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

O expoziție intitulată "Ei au perseverat până la sfârșit", a fost deschisă în Arkhangelsk. Acesta este dedicata memoriei noilor martiri care au murit în Arhanghelsk, în primii ani ai regimului sovietic. Expoziția va fi parte a Muzeului Memorial Noii Mărturisitori și Martiri, care urmeaza sa fie inaugurat in primavara anului viitor, conform jurnalului "Vestnik Tserkovny".

"Printre cei care au murit, au fost preoți, ofițeri prizonieri, dar și civili bărbați, femei, copii, marinari, țărani si cazaci cu familiile lor", a declarat directorul muzeului, etnograful Nicolas Sukhanov.

"Expoziția cuprinde 23 de standuri (9 dintre acestea, au fost oferite de către Mănăstirea Solovki). Unul dintre standuri este dedicat memoriei Noului Mucenic Protopop Nicolae Popov, împușcat în 1918 in Shenkursk. După Arkhangelsk, expoziția muzeului va călători în toate muzeele etnografice din regiune".

Sukhanov a mai precizat ca misiunea expozitiei nu este atât de mult arătarea ororilor comise în primele lagăre de concentrare sovietice (în special cele din Kholmogory și Pertominsk) sau a crimelor comise de regimul bolșevic (deși o parte a expoziției le este dedicată), ci mai degraba cunoașterea marii tenacitati și a curajului demonstrate de către noii martiri, înțelegand astfel ca rușii sunt capabili de fapte mari, atunci când vine vorba despre apărarea credinței lor.

Intre 1920 și 1923, aici, aproape 25.000 de oameni au fost masacrați (împușcati, înecati, au murit de foame sau de frig).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
61
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03919 sec - PID: 17676