6

Mohamed Ibrahim, ministrul de stat al Egiptului pentru Antichități, a cerut ajutorul publicatiei Washington Post, în lupta împotriva furtului de antichitati din țara sa.

Viitorul Egiptului rezidă în istoria sa, în special in istoria arheologica. De sute de ani, misterul și minunile piramidelor, Sfinxul și Valea Regilor au atras vizitatori din întreaga lume. Turismul este motorul economiei Egiptului și influențează viața egiptenilor, indiferent dacă aceștia lucrează în calitate de ghizi, proprietari de restaurante, meșteșugari sau soferi de autobuz. In istoria Egiptului, rezida prosperitatea generațiilor viitoare ale țării, inclusiv cea a tinerilor – mai mult de 40 de milioane de egipteni fiind mai tineri de 30 de ani – aflati în căutarea unui loc de munca.

Dar, hoții organizeaza raiduri in sit-urile noastre arheologice și vând ceea, tot ce descopera, celor mai puternici ofertanți. Ei profita de situația de insecuritate din Egipt, jefuind viitorul economic al națiunii noastre și furand de la copiii noștri.

Egiptenii au nevoie de populatia si Guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru a sprijini eforturile de combatere a jafurilor sistematice organizate in muzeele și sit-urile noastre arheologice. Imaginați-vă o lume în care istoria Regelui Tut, a Cleopatrei, a lui Ramses și a altora lipseste din constiinta colectiva. Și, inca, o mare parte din istoria noastră așteaptă să fie descoperita de sub nisipuri, asa incat pierderile potențiale sunt uimitoare. Furtul de antichități este una dintre crimele de top din lume – după traficul de arme, droguri și persoane – dar este rareori abordat.

Antichitatile egiptene inunda piețele internaționale. Licitațiile recente de la Christie, din Londra și New York, au inclus mai multe elemente din Egipt. Din fericire, atunci când i-am contactat, Christie din Londra a retras o serie de elemente care au fost furate din mormântul regelui Amenhotep III, descoperit în anul 2000, în Luxor.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04833 sec - PID: 19356