3

In acest an, Biserica ortodoxa Sfintii Chiril si Metodiu, din Jeannette, Pennsylvania, SUA, a ajuns la varsta de 103 ani, conform unei relatari apartinand Mariei Tyger. 

Biserica a fost fondată în 1910 de către imigranții ruși, sub inaltul patronaj al Tarului Rusiei, Nicolae al II-lea, conform publicatiei Tribune de Pittsburgh. Aniversarea din acest an a fost marcata de prezentarea unor elemente ce aminteau istoria acestei biserici: relicve, articole din ziare (unele scrise în limba rusă), scrisori și veșminte din trecut, au fost expuse la biserica, pe parcursul lunii octombrie.

Preotul paroh este Lawrence Daniels, in varsta de 75 de ani, sustinut de soția sa, Sophie, iar administratorul bisericii este Daniel Henry.

Actualul paroh a fost hirotonit preot abia în 2012, după ce a slujit ca diacon timp de 36 de ani, dintre care ultimii 10 ani chiar în Jeannette.

El și soția lui au o fiica, Rebecca, care locuiește în Greensburg, și un fiu, John, care locuiește în Charlotte, iar cu ei doi nepoti.

Daniels și soția sa, împreună cu alți enoriași, au lucrat cu sârguință pentru a aduce biserica mai aproape de comunitate. Ei au înființat un centru de învățamant, un loc de citit și de studiu, pe lângă biserica. Centrul are mai multe metode de studiu, care includ filme, muzică și cărți, de la unele vechi bisericesti pana la cărți contemporane.

Cuplul, de asemenea, lucrează din greu pentru a ține pasul cu ornamentarea si infrumusetarea bisericii.

"Prin simturi pacatuim, și tot prin aceste simturi ne întoarcem la Dumnezeu", a spus Sophie Daniels.

"Frumusețea bisericii ne aduce aminte de Dumnezeu", mai relateaza Maria Tyger.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0302 sec - PID: 19356