3

Ofiterii anti-furt ai Autoritatii Antichitatilor din Israel și ai poliției din Gat Kiryat au arestat o persoana din Moshav Sde Moshe, suspectata de furtul de antichități din sit-urile arheologice din regiunea Lachis.

Cu câteva luni inainte, oficialii Autoritatii Antichitatilor l-au prins pe individ avand un detector de metale si săpand ilegal într-un sit arheologic, și au început să desfășoare o activitate de supraveghere a acestuia.

Arestarea a venit la două zile după ce aceiasi oficiali raportau ca au mai prins trei bărbați, doi din Beit Lehem (Betleem) și unul din Kfar Nahalin, săpand ilegal într-un sit arheologic din Valea Eila (Ela), lângă Beit Shemesh.

Potrivit oficialilor, industria furtului de antichități este o afacere ilicita, de multe milioane de dolari, extrem de profitabilă, implicând excavari ilegale, dealeri si colectionari din Israel, Cisiordania și străinătate.

Sapatorii cu cea mai înaltă calificare, provin din satele din Dealurile de Sud ale Hebronului, unde de generații au loc excavari ilegale de antichități, pe site-urile arheologice. Ei cauta orice relicva, dar în mod special monede din epoca Bar-Kochba, care le pot aduce mii de dolari colecționarilor din străinătate.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
58
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02709 sec - PID: 17676