5

Profesorii Facultatii de Teologie a Universitatii din Sofia, Bulgaria, au emis un comunicat de sustinere a studenților care au ocupat clădirea principală a celei mai vechi instituții de învățământ superior din Bulgaria.

Prin ocuparea permanentă, anunțata vineri seara, s-a cerut demisia imediată a Premierului bulgar Plamen Oreșarski și dizolvarea Parlamentului.

Este o continuare a proitestelor de strada din vara, indreptate împotriva grupurilor de afaceri și a politicii tulburi, provocate de numirea controversatului mogul media, Delian Peevski, ca șef al Agenției de Stat a Bulgariei pentru Securitate Națională (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Declarația de Marți, semnată de 12 cadre didactice de la Facultatea de Teologie, își exprimă solidaritatea cu elevii și indignarea civila fata de starea politica din Bulgaria.

"Să ne opunem, față în față, celor care astazi personifica diavolul (răul) – Consiliul de Miniștri, Parlamentul, Curtea Constituțională și toate instituțiile de stat responsabile de haosul și prăbușirea statalității", declara profesorii, conform publicatiei Novinite.

"Ca membri ai Sfintei Biserici Ortodoxe, facem apel la toți creștinii să-și exprime activitatea lor creștină și să apere în practică principiile si valorile lor morale", adaugă acestia.

Normele interne ale Universitatii din Sofia si legislația din Bulgaria interzic orice activitate politică și religioasă in cadrul universității.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
63
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02909 sec - PID: 17676