4

Megara devine sit arheologic protejat - 4.000 de hectare de teren (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Consiliul Arheologic Central Grec (KAS), a votat miercuri, în unanimitate, ca o suprafață de 4.000 de hectare din regiunea de vest Attica, din Megara, sa fie inclusa pe lista destinata protejarii ca sit arheologic.

Situata în partea de nord a Canalului Corint, vizavi de insula Salamina, Megara a fost un centru comercial important în antichitate, noua zona arheologică incluzand două porturi antice.

În ciuda preocupărilor privind mărimea șantierului și a dificultăților pe care le-ar implica excavarea completa, a declarat KAS, ieri, protejarea antichităților semnificative merită protecție deplină.

Astfel de descoperiri semnificative includ băi romane din epoca, un apeduct, fortificații impresionante, morminte care conțin ofrande valoroase de înmormântare și o agora antică, printre altele.

Decizia KAS va însemna că toate sit-urile de excavare, separate, care au apărut la intervale de timp, din anii 1930 si până în prezent, vor fi cuprinse în zona de 4.000 de hectare.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03078 sec - PID: 17676