3

Agenția Națională de Securitate a SUA a negat că ar fi fost vizat Vaticanul, in ascultarea telefoanelor Papei și ale înalților oficiali ai Vaticanului, spunând că acuzațiile, publicate în revista italiană Panorama, "nu sunt adevarate".

Dar, în ciuda declarația NSA, cu siguranță nu este prima dată când Vaticanul a fost ținta interceptarilor sau spionajului.

Recent, in 2010, apelurile Papei Benedict al XVI-lea au fost interceptate de Poliția Italiană, care a recunoscut interceptarea convorbirilor telefonice, ca parte a anchetei realizate in cazul Guido Bertolaso​​, șeful protectiei civile din Italia, acuzat ulterior de corupție.

Recent, Vaticanul pare sa desfășoare, chiar, propria sa supraveghere a telefoanelor. În timpul anchetei din 2012, privind scurgerile de documente confidențiale de uz papal, Vaticanul a recunoscut autorizarea "unor interceptări și verificări", care implicau interceptarea convorbirilor telefonice a "doua sau trei" linii telefonice.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0529 sec - PID: 17676