5

Seful de temut al Gestapo-ului lui Hitler este îngropat într-o groapă comună dintr-un cimitir… evreiesc din Berlin, conform unui raport Bild, de ieri, citat de VoR, care aminteste concluziile unor cercetari de arhiva.
Heinrich Mueller, cheia Holocaustului, a fost unul dintre naziștii de rang înalt, care nu au fost capturati sau inchisi. Serviciile secrete aliate au crezut, ani de zile, ca acesta scapase, dar o reperare a acestuia ar fi fost semnalata totusi în 1949, în orașul ceh Karlovy Vary.
Noi dovezi au apărut, insa, sugerand ca Mueller trebuie să fi fost ucis în atacul sovietic final din 1945 asupra capitalei germane.

Johannes Tuchel, șeful Muzeului Rezistentei Germane, a declarat ziarului că documentele de arhivă arata ca o echipa a găsit corpul lui Mueller într-un mormânt improvizat, lângă Ministerul Aerului, în august 1945, după incheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Rămășițele sale pamantesti au fost apoi mutate intr-o groapă săpată în centrul orașului, in Cimitirul Evreiesc .

"Müller nu a supraviețuit sfârșitului războiului. Trupul său a fost înmormântat în 1945, într-o groapă din Cimitirul Evreiesc din Berlin – Mitte", a declarat Tuchel pentru Bild.

Bild a mai publicat, de asemenea, un document oficial al autorităților districtului Mitte din Berlin, care afirma că Müller a fost înmormântat în cimitirul evreiesc.

Potrivit Bild, Dieter Graumann, președintele Consiliului Central German al Evreilor, a fost "șocat" de afirmația lui Tuchel. El a numit alegerea unui cimitir evreiesc "un ultraj" , care "calcă în picioare memoria victimelor Holocaustului".

Müller a fost responsabil de logistica din spatele Soluției Finale de exterminare a evreilor. El a luat parte la Conferința de la Wannsee, în ianuarie 1942.
După ce cel de-Al Doilea Război Mondial a început, Müller a planificat componentele cheie în deportarea și apoi exterminarea evreilor din Europa.
Soarta lui Müller a fost una dintre misterele nerezolvate din jurul oficialilor celui de-Al Treilea Reich, după căderea Nazismului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
57
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04165 sec - PID: 13125