3

Liderii Bisericii l-au asigurat, ieri, pe Președintele Anastasiades, de "sprijinul lor deplin" pentru o unitate reinnoita in pace, care sa puna capăt divizarii de decenii a insulei.

Vorbind în numele Sfântului Sinod, Arhiepiscopul Hrisostom i-a spus lui Anastasiades ca poate fi sigur de sprijinul deplin al Bisericii, în "sarcina grea care ii sta inainte".

Observațiile au fost făcute după ce Anastasiades s-a întâlnit cu Sfântul Sinod, informandu-i pe ierarhi cu privire la pregătirile în curs pentru o nouă rundă de discuții de reunificare.

"Suntem cu toții interesati, oamenii noștri sunt interesati, și ne dorim să acordăm sprijinul nostru, din toată puterea sufletului nostru. Va dorim succes în atingerea unei soluții corecte, care sa slujeasca intereselor tuturor oamenilor din Cipru, greci și turci", a spus prelatul.

"Acesta este visul nostru, poziția noastră, pentru că vrem ca pacea să vină în țara noastră, în cele din urmă, pentru ca poporul nostru sa traiasca fericit, alaturi de ciprioții turci, așa cum a făcut timp de secole", a adăugat prelatul.

La rândul său, Președintele i-a asigurat pe liderii Bisericii că va continua să-i informeze cu privire la evoluțiile discutiilor, "fără indoiala, cu regularitate".

Intenția guvernului este aceea de a pune bazele unor discuții de fond, pentru a se asigura că noua unitate in pace "nu este în zadar", a spus Anastasiades.

În 2004, în timp ce era episcop de Pafos, Hrisostom a demonstrat înverșunare împotriva unui plan de reunificare al ONU, supus unor referendumuri separate. Într-un interviu acordat cu cateva zile înainte de referendum, în luna aprilie a acestui an, Hrisostom i-a descris pe ciprioții turci ca "leneși", acuzându-i ca asteapta o soluție doar pentru a profita de bogăția acumulată de către ciprioții greci.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04106 sec - PID: 20666