3

Săpăturile efectuate în timpul construcției traseului conductei de gaz dintre Bulgaria și România, au scos la iveala comori recente arheologice.

O necropola cu 376 de morminte din diferite perioade istorice, a fost descoperita în apropierea orașului Marten, în nordul Bulgariei.

Expertii au stabilit deja că opt dintre morminte au fost săpate de traci, altele datand din timpul Imperiului Roman timpuriu și din secolele IV-VI dupa Hristos. Sapaturile au mai descoperit, de asemenea, din timpul Primului Regat Bulgar, o multime de piese din ceramică.

Una dintre cele mai interesante descoperiri, conform arheologului Dean Dragoev, este un mormânt construit pentru o fetiță, cu zidărie din cărămida și țigla.

În el, arheologii au descoperit mai multe bijuterii mici, dar interesante, unele realizate din metale prețioase – doi cercei de aur, un ac de os placat cu aur și o amuletă incredibil de frumoasa din sticlă roșie, cu un zeu antropomorf și încă necunoscut, pe ea.

Fata care a fost îngropata acolo, a avut pe mână un inel-sigiliu, probabil de tezaur, care se poate sa fi fost furat în secolul al 13-lea de către vânătorii de comori.

Arheologii din orasul dunarean bulgaresc Ruse continuă să analizeze rezultatele. Toate acestea vor fi incluse în expoziția Muzeului de Istorie din Ruse, la doar cativa kilometri de Bucuresti.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
96
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02269 sec - PID: 13129