4

Zeci de barbati inarmati, apartinand gruparii Boko Haram, călare pe motociclete și în camionete, au luat cu asalt un oraș din nord-estul Nigeriei, ucigand 27 de persoane și distrugand circa 300 de case, conform unui oficial local, citat de radioul Vocea Rusiei.

"Aproximativ 70 de persoane, calare pe aproximativ 15 motociclete și in Hilux (camioane), au atacat satul, joi seara", a declarat Baba Shehu, un oficial din administrația locală a Bama, o zonă atacata în mod repetat de către insurgenți.

"Ei au ucis 27 de persoane și au rănit 12. Aproximativ 300 de case au fost arse", a adaugat acesta.

Detaliile privind atacul din satul Borno, cetatea istorică a Boko Haram, au intarziat sa apara, din cauza faptului ca rețeaua de telefonie mobilă din zonă a fost oprita inca din luna mai, când Președintele Goodluck Jonathan (foto) a declarat stare de urgență în întreaga zona de nord-est, lansand o ofensiva impotriva grupului islamist.

Shehu a adăugat că oameni înarmați au distrus 40 de magazine, au ucis animalele și au furat aproximativ patru milioane de naira (25.000 de dolari, 19.000 de euro) de la rezidenții Bama.

Mai multe persoane din Boko Haram, de asemnea înarmate, au fost acuzate si de un alt atac, comis in acest week-end, în Borno, in timpul unei petreceri de nuntă, în care mai mult de 30 de persoane, inclusiv mirele, au fost împușcate, într-o ambuscadă pe drumul Bama-Banki.

Boko-Haram este o organizatie jihadista islamica, cu sediul in nord-estul Nigeriei, Camerunul de nord si Niger. 

 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04435 sec - PID: 13129