3

Autoritățile pakistaneze au interzis o carte despre campania unei militante pentru drepturile omului, in varsta de doar 16 ani, Malala Yousafzai, intitulata "Eu sunt Malala", in școlile private din Pakistan.

Adeeb Javedani, presedinte al Asociatiei Scolilor Private din Pakistan, a anuntat, ieri, decizia organizației sale de a interzice cartea lui Malala – realizata impreuna cu jurnalistul britanic Christina Lamb – in bibliotecile din cele 40.000 de școli afiliate, și a mai cerut guvernului să o interzica in programele școlare.

Jurnalul Malala reprezintă punctele de vedere ale Occidentului, si nu cele ale Pakistanului, privind particularitățile de viață ale femeilor din țările islamice, a declarat Javedani.

În jurnalul său, publicat în 2009, Malala povesteste cum talibanii le-au interzis, ei și altor fete din Valea Swat, sa mearga la școală.
În octombrie 2012, ea a fost rănita la cap, după ce teroriștii au deschis focul asupra unui autobuz școlar. Tehrik-e-Taliban din Pakistan a revendicat atacul.
Malala a fost operata, iar ea si familia ei trăiesc, în prezent, in Birmingham, Marea Britanie.

În octombrie, Malala a castigat Premiul Saharov al Parlamentului European, pentru libertatea de gândire.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
60
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04448 sec - PID: 13125