3

Eritreea: abuzurile asupra crestinilor continua (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Intr-un comunicat emis in ultimele ore, Open Doors reaminteste abuzurile comise impotriva drepturilor omului in Eritreea.

Săptămâna trecută, acesta raporta moartea lui Wehazit Berhane Debesai, in urma unei forme avansate de pneumonie, într-o închisoare din Eritreea. Wehazit, o creștina eritreana, a murit din cauza ca i-a fost refuzata asistență medicală, pentru ca nu a acceptat să renunțe la convingerile ei creștine. 

În aceeasi perioada, aproximativ 70 de creștini au fost arestați, la o adunare de rugăciune (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), facand ca numărul creștinilor arestati în acest an sa ajunga la aproape 300.

Raportorul special al Națiunilor Unite privind drepturile omului în Eritreea, Sheila Keetharuth, a declarat recent că încălcările drepturilor omului în Eritreea sunt cauza pentru care acestia fug din tara lor. Cifrele ONU susțin că între 2.000 și 3.000 de oameni fug din Eritreea în fiecare lună.

Un reprezentant al Open Doors a mai spus că mulți crestini, barbati si femei, se afla în temnițe subterane, in containere de metal și in centre militare de detenție.

Organizația susține că cel puțin 10.000 de prizonieri politici au fost închiși dupa 1993, iar mulți mor în detenție, ca urmare a "torturii, condițiilor îngrozitoare de trai sau sinuciderii".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
54
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03323 sec - PID: 17676