17

Zilele trecute, Parohia din Pulversheim, Mulhouse, a fost îmbrăcată în haine de sărbătoare. Ea a serbat ziua protectorilor și mijlocitorilor săi, Sfinții Cosma și Damian. Conform informatiilor pe care le-am primit direct de la Pr. Emil Tanca, parohul acestei biserici, ziua a fost una "deosebită, deoarece au fost aduse și așezate în biserică moaștele celor doi sfinți patroni. La Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți, au participat credincioși din Franța, Elveția și Germania".

"Chemarea smerită a Sfinților Cosma și Damian a reunit in comuniune de rugăciune credincioși și pelerini, iar sfintele lor moaște prin rugăciune au unit cerul cu pământul, în iubirea veșnică a lui Hristos pentru oameni. Pelerinii și credincioșii s-au închinat cu mare evlavie, credință și nădejde la sfintele moaște, rămășițele pământești ale viețuirii duhovnicești a sfinților în această lume", ne precizeaza parintele slujitor.

"Sfintele odoare au fost primite în dar, de la Episcopia catolică din Essen, Germania. În această localitate, ele au fost aduse de Sfântul Alfrid în anul 854, de la Roma, închinând acest oraș Sfinților Cosma și Damian. Alte părți din moaștele lor se află la Madrid, la Roma, în Sicilia, precum și în Franța, la mănăstirea din Brageac", mai spune parintele Emil Tanca.

"Acești doi sfinți au trecut la Domnul în secolul al treilea după Hristos. În calendarul ortodox, sunt pomeniti de trei ori frații Cosma și Damian: la 1 iulie, la 17 octombrie și la 1 noiembrie.  Ei sunt numiți doctori fără de arginți, deoarece au practicat medicina fără să ceară bani. De aceea, sfintii ne sunt exemple de fapte bune și de mărturisire a credinței într-o lume din ce în ce mai secularizată", incheie parintele.

Parohia din Pulversheim a fost înființată în anul 2003 și biserica actuală a fost sfințită cu hramul celor doi sfinți, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în 10 aprilie 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
64
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.07737 sec - PID: 13129