4

Sfantul Mina si - sarbatorile lupilor (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Dupa cum stiti deja, ieri, 11 noiembrie, Biserica Ortodoxă l-a sarbatorit pe Sfantul Mucenic Mina (foto: icoana bulgareasca din sec XVIII) – un războinic, protector al familiei, al orfanilor si al celor fără adăpost, protector al călătorilor pe drum lung și recunoscut vindecător.

Bulgaria, l-a cinstit si ea, ieri, pe acest mare sfant, dar ceea ce se cunoaste mai putin este faptul ca in toata aceasta tara nu exista decat… o singura manastire cu acest hram. Ea este situata la periferia Sofiei și găzduiește o icoana făcătoare de minuni, care atrage mii de pelerini in aceasta zi speciala.

În credința traditionala bulgareasca, 11 noiembrie marchează si punctul central al așa-numitelor "sarbatori ale lupilor": perioada intre Sarbatoarea Sfantului Mihail si Crăciun, atunci când furia lupilor este legata de cele mai lungi nopți din an. 
Pentru a se proteja, bulgarii au început, în mod tradițional, sa-si incheie toate reparațiile, cum ar fi cele ale gardurilor si imprejmuirilor, blocand toate eventualele spatii si intranduri prin care forțele răului s-ar putea cumva strecura.

În anul 2010, in plus, Consiliul de Miniștri a decis să numească ziua de 11 noiembrie, zi a gardienilor și a agenților privati de paza.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
47
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04167 sec - PID: 17676