3

Patriarhul latin al Ierusalimului a protestat împotriva demolării, in Israel, a unei proprietati a Bisericii, deținută în Ierusalimul de Est, spunând că aceasta a reprezentat o încălcare a dreptului internațional și un act de vandalism care erodeaza sansele de pace.

"Acest act este împotriva legii, împotriva justiției și împotriva umanității, împotriva oricărei ideologii pe care pacea poate fi construita, sporind segregarea și ura", a declarat Patriarhul Fouad Twal, jurnaliștilor, la locul demolarii, zilele trecute.

Forțele de securitate israeliene și buldozerele au sosit la locul constructiei, devreme, dimineața, susținând că constructia a fost ridicata fără autorizație, conform celor care locuiau in cladirea cu pricina - o casa, pentru o familie de 14 musulmani. Familia locuiește, de acum, într-un cort aparținând Crucii Roșii.

Patriarhul Twal a declarat ca proprietatea, situata la marginea de sud-est a orașului, aproape de Betleem, a fost ridicata inainte de 1967, cand Israelul a capturat Ierusalimul de Est de la arabi, în Războiul de Șase Zile.

Arhiepiscopul Twal a declarat că Patriarhia nu a primit comenzi anterioare pentru demolare. "Acesta este un pământ sfânt și va fi întotdeauna, iar Ministerul de Interne, [Ierusalimul] organizațiile municipale și israeliene știau că el aparținea Patriarhiei", a spus acesta.

El a adăugat că Biserica va apela acum la instanțele judecătorești israeliene și internaționale, in urma unei plangeri deja facute la Ministerul de Interne și Municipiu. "Este un act de vandalism, care încalcă dreptul internațional", a spus Patriarhul.

Avocatul Patriarhiei Latine, Mazen Copti, a confirmat ilegalitatea demolarii acestei case. "Vom lua toate măsurile legale împotriva municipalității din Ierusalim și Ministerul Israelian de Interne va reconstrui casa așa cum a fost", a spus el.

Copti a mai spus ca distrugerea singurei case de locuit a unei familii arabe, din Gilo și Har Homa (două dintre cele mai noi cartiere sau așezări evreiești), construita la nord de Betleem, nu poate avea loc "pur și simplu".

Avocatul a recunoscut că Curtea Israeliana a ajuns la concluzia că este vorba despre o construcție ilegală și ca a ordonat demolarea ei, inca din 26 noiembrie 2011.

Acest eveniment este primul in care guvernul israelian demoleaza o proprietate aparținând Bisericii.

Creștinii, musulmanii și mai multi diplomați au participat la un miting, zilele trecute, in fata casei demolate, organizat de Patriarhia Latină.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04043 sec - PID: 19732