3

După treisprezece ani de întârziere, guvernul grec a anunțat, ieri, că ridicarea primei moschei din Atena va începe în cele din urmă.

Potrivit Ministerului Infrastructurii, Transporturilor și Rețelelor, un consorțiu grec a fost ales pentru realizarea acestei contructii. Cele cinci încercări anterioare ale statului, de a gasi o companie care sa realizeze proiectul construcției, au eșuat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Proiectul va trebui să fie finalizat în termen de șase luni de la semnarea contractului.

Clădirea, de 600 de metri patrati, se va bucura de un buget de 946.000 de euro. Moscheea va fi construită pe o fosta proprietate militara și nu va avea minaret.

Construcția moscheii fusese anulata de mai multe ori, iar Biserica Ortodoxa a Greciei s-a opus proiectului.

Deși aceasta va fi prima moschee oficiala, există mai multe locasuri non-oficiale de cult in Atena si Grecia, din cauza numerosilor imigranți musulmani. Numărul lor continuă sa creasca, asa incat construirea unei moschei a devenit necesara.

În 2011, guvernul grec a fost obligat să adopte o lege care sa asigure construirea de moschei. Cu toate acestea, proiectul a fost amânat din cauza temerilor privind locația și din cauza protestelor extremiștilor de dreapta, cum ar fi membrii simpatizanți ai Golden Dawn.

Singura moschee oficială din Grecia se afla în Komotini, un oraș din estul Traciei, în care vietuieste un grup minoritar de turci musulmani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
84
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03023 sec - PID: 20445