4

Grecia: ziua de duminica, zi lucratoare. Muntele Athos reactioneaza (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Manastirea Gregoriou din Sfântul Munte Athos a formulat, in ultimele ore, un comunicat in care face referire la legea privind eliminarea zilei de duminică din lista zilelor de sărbătoare – lege trecuta recent de Parlamentul Grec. 

"Parlamentul Grec a adoptat o nouă lege anti-creștina, in acest an. Identitatea creștin-ortodoxă a noului stat elen se înrăutățește, contrar voinței eroilor revoluției grecești", impotriva dominației otomane, "care au plătit cu sângele lor". 

"Protestul arhipastorilor și preoților Bisericii din Grecia ne-a mângâiat", afirma manastirea, "cu toate acestea, astăzi, după ce parlamentarii au votat în favoarea adoptării legii, deși este vorba doar despre un număr limitat de duminici din an, cererea apasa acum pe umerii creștinilor ortodocsi. Sarbatoarea duminicala tine de datoria noastră fundamentală, pentru că este o poruncă divină: Să lucrezi șase zile, și sa faci toate lucrările tale: dar ziua a șaptea este ziua odihnei, pe care sa o inchini Domnului, Dumnezeului tau. În plus, trebuie sa păstram această lege, în primul rând pentru că, în calitate de membri ai Bisericii, participam în fiecare duminică la cel mai important eveniment, care este Sfânta Liturghie, și cinstim ziua Invierii Domnului. Cei care insistă acum pe eliminarea caracterului de zi nelucratoare al duminicii, nu doresc să păstrați instituțiile creștine, pentru că Hristos nu este necesar pentru ei, ci doar antihrist", mai spun reprezentantii manastirii. 

"Sfantul Cosma de Etolia a fost martirizat prin spânzurare", în 1779, de către turci, "tocmai pentru că el i-a convins pe creștini" să cinsteasca ziua sfântă a Invierii Domnului". "Dragostea pentru Dumnezeu ne obligă astăzi sa depasim actele anti-creștine, prin credință și iubirea lui Hristos, în același mod in care primii creștini au facut-o", se mai arata in comunicat.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
60
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.02894 sec - PID: 17676