3

In aceste zile, raportul de anchetă parlamentară a statului australian Victoria, în materie de abuz sexual, a fost depus în Parlament. Acesta conține o serie de recomandări, care vor fi luate în considerare de către guvernul de stat.

Arhiepiscopul de Melbourne, Denis Hart, a salutat raportul: "Speranta noastra este ca ancheta și recomandările sale sa ajute la vindecarea celor care au fost abuzați", a spus el într-un comunicat.

El a recunoscut eșecurile Bisericii Catolice in acest sens: "Este cea mai mare trădare a încrederii, din viața mea, în Biserica Catolică", a spus el.

"Sunt pe deplin de acord că liderii Bisericii au făcut greșeli teribile", a continuat acesta să spună. "Ele sunt imposibil de apărat. Știm că suferința pe termen lung, a victimelor și a familiilor acestora, continuă. În numele Bisericii Catolice din Victoria, imi cer scuze din nou pentru aceste eșecuri, inaintea victimelor si familiilor lor, cat și a comunitatii".

Noul-ales Prim-Ministru australian, Tony Abbott, a fost rugat să comenteze asupra raportului, acesta sustinandu-l pe Cardinalul Pell – acuzat ca ar fi incetinit acest proces, fara sa reuseasca sa gestioneze in mod corespunzator problema abuzurulor sexuale – afirmand despre el ca este "un om fin, un mare om al Bisericii". Cardinalul Pell a fost primul "cleric senior care a luat în serios această problemă", a afirmat el.

Abbott a deplâns abuzurile care au ruinat viața oamenilor, dar, de asemenea, a subliniat că problema a depasit Biserica Catolică, implicand multe alte instituții.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
36
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03465 sec - PID: 13129