20

SUA vrea sa antreneze trupe speciale pentru Libia, in Bulgaria (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Pentagonul are în vedere desfășurarea de forțe americane în Bulgaria, in scopul antrenarii trupelor libiene, incepand de anul viitor. Amiralul William McRaven, șeful Comandoului de Operatiuni Speciale al SUA a recunoscut aceasta posibilitate, în timpul unor discutii avute in cadrul Forumului Național de Apărare Reagan, în Simi Valley, California.

Discuțiile vin intr-o perioada in care Libia se confruntă cu un val de atacuri ale milițiilor armate, care a ucis zeci de civili doar în acest weekend (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Aceste grupari au provocat instabilitate în întreaga țară, incepand din 2011, odata cu moartea liderului libian Muammar al-Qaddafi. Națiunea din Africa de Nord cunoaste, de asemenea, o serie de elemente extremiste violente, care au ajuns cunoscute dupa ce in 11 septembrie 2012, in orașul Benghazi, au dus la uciderea ambasadorului SUA, J. Chris Stevens, și a altor trei persoane.

Oficialii de la Pentagon au mai declarat ca libienii vor să antreneze o forță de securitate formata din 5.000 - 8000 de oameni. De asemenea, SUA ar putea antrena o forta libiana de securitate, de combatere a terorismului, mai mica, aceasta fiind nevoita sa o învete abilități de bază militare, cum ar fi manipularea armamentului si patrularea.

De ce Bulgaria? Oficiali ai Pentagonului nu a furnizat o justificare completa, dar tara este membră NATO din 2004 și a fost de acord, în 2006, cu prezenta unor trupe americane de pana la 2.500 de oameni la un moment dat. Anul trecut, s-a cerut o prezență permanentă a forțelor americane, potrivit presei locale. Pregatirea libienilor este probabil să aiba loc in Novo Selo, conform Novinite.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04684 sec - PID: 19732