3

Vizita a unui primar italian, la Patriarhia Romana (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 ani, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Primarul oraşului Guidonia, Italia, în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 20 noiembrie 2013, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit o delegaţie a Primăriei oraşului Guidonia Montecelio din apropierea Romei, condusă de domnul primar Eligio Rubeis. La întrevedere a mai participat domnul Viorel Badea, senator pentru românii din Europa şi Asia, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României.

Domnul primar Rubeis a mulţumit pentru primire şi a prezentat diferite aspecte sociale, educaţionale şi spirituale ale vieţii cotidiene a comunității celor aproximativ 12.000 de români care locuiesc în oraşul Guidonia Montecelio şi în împrejurimi. Domnia sa a precizat că autorităţile locale ale oraşului acordă o atenţie specială integrării românilor în comunitatea locală şi educaţiei copiilor acestora. În acest sens, edilul a subliniat buna cooperare cu preotul paroh Sebastian Cosma din localitate şi cu Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan al Italiei în ceea ce privește integrarea românilor în societatea italiană.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit domnului primar pentru sprijinul acordat românilor ortodocşi de primăria oraşului Guidonia Montecelio şi în special pentru oferirea unui teren de 1200 metri pătraţi în vederea construirii unui locaş de cult ortodox.

Patriarhul României a subliniat necesitatea păstrării identităţii naţionale şi a tradiţiilor spirituale de către românii din Italia paralel cu integrarea lor  în societatea italiană. La final, Preafericirea Sa a accentuat şi importanța experienței pozitive dobândită de români în străinătate, pe care o pot valorifica la întoarcerea lor în ţară.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.03274 sec - PID: 13201